keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Päiväreissu Tallinnassa

Tänään kukko ei edes ehtinyt laulaa kun pomppasin sängystä into piukeena (no okei, en ehkä pompannu, mutta heräsin kuitenkin ennen kelloa eli about 5:30). Olin nimittäin lähössä aamulaivalla Tallinnaan. Pakkasin mm. eväät ja hyvän kirjan laukkuun ja ei kun tukka putkella satamaan.


Kuvittelin, että joogaan laivan kannella aamuauringossa. Mutta siellä olikin kylmä, vaikka ei ollutkaan kova tuuli.. No sain kuitenkin loistopaikan laivankeulasta. Olipa kiva tiirata sitä horisonttia. Eka ei ollut kuin vettä ja laivoja sitten ehkä puolimatkassa alkoi näkyä Tallinna! Kai se maailma siis on pyöreä?!

Tulipa tuosta jooga-aikeesta vielä mieleen, että oon hankkinut ihan loisto jooga-ohjaajan Fatima Witickin äänitten ja tuikannu sen ipodiin. Hyvillä selkeillä ohjeilla on helppo keskittyä tekemiseen. Itekseen joogaamisesta mulla ei (ainakaan vielä) tule mitään. (No, mutta ehkä joogasta joku kaunis päivä vielä parempi päivitys..)

No sitten pääsin Tallinnaan. Palloilin siellä jonkun neljä tuntia. Kävin muutamassa ryijykaupassa, mukaan tarttu jopa yhet shortsit. Vanhakaupunki on aivan ihana. Siellä vois viettää aikaa vaikka kuinka kauan. Kierrellä kaikkia niitä ihania pikku putiikkeja ja syödä jokaisessa ravintolassa. No nyt kuitenkin aika oli rajallinen. Löysin yhden ihanan turistikaupan, jossa myytiin kaikkia ihania luomujuttuja. Maistelin siellä erilaisia hunajalaatuja ja manteleita yms.  Sitten torikauppiaalta ostin aivan törkeen ihanat reiteen asti ulottuvat villasukat. Täyttä villaa ja virolaista käsityötä.



Sitte mun eväät. Tein aamulla nopsaa hyvän smoothien.

Tässäpä resepti:

Heitä blenderiin kaikki tämä (määrät ovat noin määriä, koska heittelen niitä mutulla)

- 1rkl macaa
- 1tl riisinlesejauhetta
- 1tl aitoo vaniljaa
- 2rkl kaakaonibsejä
- 2rkl auringonkukansiemeniä

- 1rkl pellavansiemenrouhetta
- 1rkl kookosöljyä
- 2tl hampunsiemenöljyä
- 2rkl kookosmaitoa
- 2dl mustikoita
- vettä
- ripaus kunnon suolaa


ja päälle hörskäytin vielä kookoshiutaleita. Nam.


Sitte tuliki hirvee kiire takas laivaan. Onneksi ehin hakee matkaeväät laivalle sataman viereisestä superhypermarketista.



Laukun sisältö kotona, tax-free tarjoili mm. hajuvettä rahaa vastaan
Nyt kotona rättiväsyneenä!

Hyvää juhannusta kaikille!

- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti