torstai 15. marraskuuta 2012

Flunssantappajasoppa

Oon jälleen kipeenä. Vaikka kuinka syön terveellisesti niin silti tää tauti on sitkee. Tässä on oikee flunssantappajakeitto. Oon vetäny tätä jo kolme päivää. On muute sairaan hyvää ja antaa (toivottavasti) pöpöille lähtöpassit!

1. Pilko muutama valkosipulinkynsi, sipuli, pala inkiviääriä ja pala chiliä.

2. Pilko myös bataattia, porkkanaa ja lanttua.

3. Heitä ne kattilaan.


5. Lisää kattilaan punaisia linssejä.
6. Lisää mausteita: kurkumaa, kasviliemijauhetta (huom. tässä purkissa ei oo hiivauutetta, niin kuin monella muulla merkillä, myös luomu), mustapippuria ja kalaharinsuolaa (myös muu laadukas suola käy).

7. Keitä noin 20min (tai että vihannekset ovat pehmeitä). Heitä helahoito blenderiin tai jos sulla on sauvasekotin niin sekin käy luonnollisesti. Blenderin kanssa kannattaa olla varovainen, että ei ala soseuttaan aineita kiehuvana, koska ne purskahtaa sieltä ulos.

8. Sitten laitat keiton lautaselle ja nautit. Ite lisäsin lorauksen luomuruokakermaa sekaan.
+ Pieni lisä. Kaikki ainekset kannattaa hankkia luomulaatuisina. Ne ovat parempia ja niissä on enemmän ravintoaineita.

- Saana

PS. Toivottavasti ens viikolla oon kunnossa, että loppuis tää urheilemattomuus. Pitäs nimittäin alottaa valmistautuminen bikinikauteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti