keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Paippipäivä

Täällä Les 2 Alpesissa on kyllä maukas paippi. Isot kaaret, mutta suht kapea. Kai siihen on jätetty varaa kun se ajetaan päivittäin. Pitää olla aamulla kärppänä ylhäällä että siellä saa vielä vauhtia. Noin kaks ja puoli tuntia sitä ehdin tänään suhailla kun se sitten laitettiin kiinni kun se pehmeni niin paljon. Nyt on tosin luvattu vähän viileempää keliä, että ehkä se tekee tolle lumelle tuolla ylhäällä 3000 metrissä ihan hyvää.

Maisemat hissistä
lisää maisemia..
paippihommia

pitäs itellekki saaha ton merkin lumilauta!!
paipin yläpuolella on parkki
välipalaa ruumiille ja iholle
Mäen jälkeen meijän majapaikan isäntä oli jälleen valmistanut herkkulounaan, jälleen se oli täysin kasvisversio. Sekös mua miellytti, koska reissuissa ei monestikkaan saa oikeen kunnollista kasvisruokaa (ellei sitä ite tee). Useasti ne vaan poistaa sen lihan, eli jäljelle jää täysin protetiiniköyhä lautanen. Sitten ei lihakset palaudu ja seuraavan päivänä ei meinaa saada housuja jalkaan. Toinen innostuksen kohde majapaikan keittiössä on makuvedet. Isäntä pitää ruokailutilassa vettä kannuissa, joihin on laitettu inkivääriä, limeä, mansikoita, vadelmia, sitrunaa tai persikoita. En oo ennen ollu suuri makuvesien fani, mutta tänä kesänä oon innostunu niistä enemmän.

tämä on vasta alkupala.. olin ehkä niin innoissaan ruuasta, että en enää tajunnut kuvailla :)Tämä Les 2 Alpes ei tosiaan ole hassumpi paikka. Vaikka mäki menee jo yhden jälkeen kiinni on paljon muitakin juttuja, mitä kylällä voi harrastaa. Mua kiinnostaa eniten tuo uinti ja olinkin tosi mielissäni ku paikalliselle "stadikalle" pääsi hissilipulla. Tänään kävin testaamassa kesäkelkkaradan, johon siihenkin pääsi hissilipulla.

lenkkipolulta
lisämausteena mestoilla harjoitteli "vesijumppaajat", eli lajia en muista, mutta ne joilla on ne nenäpihdit
ja ne tekee yhtä aikaa liikkeitä vedessä. Ne oli vieläpä tosi taitavia.
Siinähän tuli kauhottua monta altaan mittaa ihan huomaamatta
ihastellessa tyttöjen sulavia liikkeitä :)
kesäkelkkamäki

Nyt taas syömään!

- Saana

2 kommenttia:

 1. Postauksesta saisi käsityksen, että olet kasvisyöjä. Itelle tullaan aina sanomaan, että lihaa ei voi paljon liikkuvana jättää pois. Joten innolla oottelen, jos sen kunnon ruokapostauksen joskus teet:) Nyt näissä reissujutuissa on kivasti lukemista:) Have fun!

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  En oo täysin kasvissyöjä, syön kalaa ja riistaa. Tuotettua lihaa en oo syöny moneen vuoteen. Tässä viimeisen vuoden aikana olen alkanut käyttää enemmän lähiruokaa ja luomua. Ja tuosta raakaruokavaliosta oon innostunu tässä menneen kevään aikana. Oon lukenut asiasta paljon ja kirjoitellu hyvältä kuullostavia reseptejä ylös. Oon aatellu, että kokeilen täysin raakaruokavalioo esim. viikon tai kuukauden ajan ja katon miltä tuntuu.

  Ei urheilija välttämättä tarvitse lihaa. Kasvikunnan tuotteista saa jopa paremmin proteiineja kuin tuotetusta lihasta. Pitää vain ottaa vähän enemmän selvää. Näillä reissuilla just yleensä on vaikee saada tarpeeksi proteiineja, mutta se helpottaa, että käytän kyllä maitotuotteita. Suomesta saa kaupoista tosi hyvin soijjaa, tofua, papuja ym. Mutta esim. Sveitsiin kannan omat soijarouheet aina mukana.

  En oo kuitenkaan aatellu koskaan siirtyä täysin vegaaniksi tai käyttämään raakaruokavaliota. Haluan kuitenkin oppia terveellisestä ruokavaliosta koko ajan lisää ja ammentaa sitä omaan syömiseeni.

  Tässäpä tuli oikea sepostus, mutta toivottavasti vastasin kysymykseesi :)

  - Saana

  VastaaPoista